Лукашенко обяви засилване на сътрудничеството със Северна Корея

Александър Лукашенко

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви в съобщение до севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че ще засили сътрудничеството с Пхенян, съобщи Министерството на външните работи на Северна Корея.

"Заявявам, че ще работя за по-нататъшно сътрудничество с Корейската народнодемократична република, за да бъде то изпълнено с ново съдържание и общи програми за предоставяне на взаимни ползи за подобряване на благосъстоянието на народите на нашите страни", се казва в изявлението на Лукашенко, предаде БТА.

Изказването му бе направено в отговор на поздравленията на Пхенян по случай националния празник на Беларус, пише в съобщението. 

Както Северна Корея, така и Беларус имат близки отношения с Русия, която след инвазията в Украйна стана по-дипломатически изолирана на световната сцена. 

Беларуският министър на външните работи Максим Риженков пътува тази седмица до Северна Корея и се срещна с високопоставени служители на правителството, сред които външната министърка Чое Сон-хюи, съобщиха корейски медии. 

На прием в пхенянски хотел във вторник Чое е говорила с Риженков за "цялостно укрепване на отношенията" между двете страни, съобщи държавната медия КЦТА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа