Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Луковитски села на протест срещу изграждането на кариера за варовик

Снимка: БНР

Против изграждането на кариера за добив на скалнооблицовъчни материали и варовици в землището на луковитското село Ъглен се обявиха жители на няколко села в региона на обществено обсъждане в Луковит и Ъглен.

Предложеният концесионен договор е за срок от 35 години, концесионната площ е 456 декара, а площта на доказаните запаси и тази, на която ще се извършват добивни и преработвателни дейности е около 144 декара, съобщава БНР.

„Тази кариера не бива да я допускаме. Тя най-напред ще наруши хода на водите, които захранват единствените два извора на селото, за което ВиК – Ловеч е предупредило кандидатите за инвеститори, ще бъде унищожен горски фонд десетки декари и стотици декари плодородна земя. Камионите, които ще преминават през селото до магистрала „Хемус“ ще унищожат улиците, водопроводи и сградния фонд“, каза един от недоволните в село Ъглен.

„Ако не се съобрази, ще се постави въпросът ние ли да стоим тук или той да стои тук. Правете си сметка. Ние няма къде да идем“, заканиха се местните. „Ако трябва ще затворим главния път“, допълниха други.

„Всичко това, което правим, го правим така, че да намерим най-верния път, най- точния и най-гарантиращия едно безопасно съжителство на една дейност с местното население“, гарантира управителят на фирмата кандидат-концесионер Никола Вардев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.