На 23 юни 2018 да почерпят

Брюксел обяви край на гръцката криза

ЕС смени тона за бежанците Йотингер призова за съпричастност към южните членки на съюза

Чума по свинете идва към България

Сталоун и Батиста в жанрова тупалка

Губим 6 млн. лева от износ на трюфели Скъпите гъби се събират за експорт, но никой не плаща данъци

Издирват беглеца Басри с хеликоптер (обзор) Опровергаха твърдения, че Борис Иванов е имал съучастник

Протестиращи майки искат да знаят как се финансират организациите на хората с увреждания

Автобуси блокират центъра на столицата Протестират срещу създаването на автомобилна камара

Умря последният бял тигър в зоопарка в Синсинати

Милиарди да ни дават, няма да приемем бежанци (обзор)

Доналд Тръмп ще въведе мита от 20 процента за внос на европейски автомобили

София дава на половин цена общински имоти за култура

Захариева: Не сме на път да признаем македонската нация и такива клаузи не присъстват в договора

Борисов запозна Орбан с позицията си за затваряне на външните граници на ЕС

„Лукойл“ представи своята Екологична програма в България

За последните 5 години "Лукойл-България" е вложила над 80 млн. долара за екологична сигурност на продуктопровода и прилежащите му бази, отчете генералният директор на компанията Валентин Златев.

Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха днес в Бургас с представители на местната администрация, държавните органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“, за да представят корпоративната програма обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура.

Българските дружества от Групата „ЛУКОЙЛ“ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” е постигнато значително намаляване на вредните емисии, с показатели за безопасност и надеждност на оборудването сред най-високите в нефтопреработвателния бранш в ЕС. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработката от 90%.

Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява на пазара да се предлагат горива от ново поколение с по-високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година „ЛУКОЙЛ“ първи в Русия предложи на пазара горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Гудрон е висококипящия остатък от дестилацията на нефта, а хидрокрекингът е разкъсване под налягане с водород, най-общо, с цел получаване на допълнителни количества нискокипящи горива ! НО лично НЕ вярвам 90% да се постигнат с РУСКИ нефт – средно – или високосерен .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.