"Лулата на мира" в Пловдив

Представители на фен клубовете на "Ботев" и "Локомотив" изпушиха символично "лулата на мира" преди пловдивското футболно дерби. Те призоваха привържениците мачът в неделя на стадион "Лаута" да мине без ексцесии и сблъсъци по улиците на града и по трибуните. На среща в община Пловдив в присъствието на зам.-кмета по спорта Георги Титюков, "жълто-черни" и "черно-бели" си стиснаха ръцете.

"И двата фен клуба имат желание мачът да мине в спокойна и нормална обстановка - коментира Титюков. - Ние от община Пловдив призоваваме всички, които обичат "Локомотив" и "Ботев", да ги подкрепят с песни и други мирни методи и да се получи хубав мач."

Представителите на двете агитки в лицето на Тихомир Ганев-Тишо от „черно-белите“ и Атанас Стафунски от „Ботев“ обобщиха: „Най-важното е феновете да подкрепят своите отбори и хората да се върнат на стадионите - бащите със своите синове.“

В същото време президентът на „черно-белите“ Христо Крушарски разкри, че прекратява практиката да води футболисти от Аржентина.

„Не искам да нося две дини под една мишница - обясни бизнесменът. - Има си хора за тази работа в клуба. Аз съм им обяснил какво трябва да се върши, но дотам. Не искам да се меся в тяхната работа.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ