„Лъвовете“ ближат рани след разгром от Франция

Националният отбор по волейбол претърпя първия тежък удар на европейското първенство за мъже. „Лъвовете“ загубиха с 0:3 (-19, -21, -14) от домакина Франция в група „А“ в Монпелие и усложниха задачата си по избиране на по-лек съперник за елиминациите.

„Направихме страшно много грешки, първия гейм изобщо ни нямаше – заяви звездата Цветан Соколов, който бе най-резултатен от българите с иначе скромните за стандартите си 10 точки. - Това беше един от най-слабите ни мачове изобщо, не трябва да се повтаря.“

Българите обаче трябваше бързо да се вдигнат за последната си среща от групата срещу Италия, която завърши късно снощи. А „петлите“ си осигуриха отличен шанс да спечелят първото място в групата. За тях най-добър бе Жулиен Линеел, който заби 18 т., а Стефан Бойер добави 16 т.

„Франция е един от най-класните отбори и това си пролича на терена – добави либерото Теодор Салпаров. - Винаги са били много неудобен съперник за нас. Знаехме, че в момента ни превъзхождат, дадохме каквото можахме, но по-добрият победи.“

Първите четири отбора от група „А“ ще играят с тези от „С“, където води Русия. Сборная надигра с 3:0 (17, 24, 22) Финландия и има 4 победи, а с 3 е тимът на Словения, който късно снощи игра със Северна Македония.

Коментари

Задължително поле