„Лъвовете“ разкъсаха Гърция на старта на европейското

Мъжкият национален отбор по волейбол разби с 3:0 (22, 16, 20) Гърция в първия мач от група „А“ на европейското първенство по волейбол в Монпелие (Франция). „Лъвовете“ се събудиха след неубедителните си игри в контролите и с лекота прегазиха непретенциозния съперник като в нито един момент не поставиха под съмнение чистата победа.

Разпределителят Георги Сеганов даде шанс за изява както на звездата Цветан Соколов (най-резултатен със 17 точки), така и на Светослав Гоцев, Тодор Скримов (с по 10 т.), Мартин Атанасов (9 т.) и Виктор Йосифов (6 т.). Нито един от гърците не завърши с двуцифрен актив, а с по 8 т. се отчетоха Никос Зупани и Георгиос Петреас.

Късата скамейка обаче принуди селекционера Силвано Пранди да разчита на титулярната шестица почти през целия мач.

„Единственото важно нещо днес беше победата – заяви италианецът. - Резултатът е по-добър, отколкото очаквах. Сега трябва да започнем веднага да мислим за следващата среща. Доволен съм, че никой не е контузен и играхме добре като отбор. Но идва нов ден.“

Късно снощи завършиха другите два мача от групата Португалия – Италия и Франция – Румъния. Днес от 18,15 ч. „лъвовете“ излизат срещу румънците. В другия ранен мач вчера Русия победи Турция с 3:1 (13, -23, 17, 15) в група „С“.

Коментари

Задължително поле