„Лъвовете“ ще трият горчив спомен

Мъжкият национален отбор по волейбол заминава за европейското първенство с амбицията да изтрие спомена от драматичната загуба от Бразилия на финала на олимпийската квалификация във Варна.

„Няколко дни след това бях в доста лошо емоционално състояние – призна селекционерът Силвано Пранди. - Но мисля, че с отбора вече преодоляхме това и гледаме към европейското. От този мач останаха и позитиви – начинът, по който играхме срещу толкова силен отбор.“

Тимът пътува тази сутрин за Монпелие, където са срещите от група „А“. Там са още домакините от Франция, Италия, Гърция, Португалия и Румъния. „Лъвовете“ започват с мач с южните ни съседи в четвъртък.

„Очакванията са големи, но нека този път да тръгнем с идеята просто да играем добре – добави звездата Цветан Соколов. - Всички мачове са важни, защото колкото по-напред сме в групата, толкова по-удобен съперник ще получим след това.“

Междувременно стана ясно, че България ще приеме част от следващото европейско първенство за жени през 2021-а. Останалите домакини са Сърбия, Румъния и още една страна, която предстои да бъде определена. Сърбия ще посрещне шампионата като действащ шампион, след като спечели титлата с победа с 3:2 (-21, 21, 21, -22, 13) над домакина Турция на финала в Анкара.

Коментари

Задължително поле