Лъскат Шумен на Лазаровден

Община Шумен организира пролетно почистване на града седмица преди Великден, на Лазаровден, 31 март. От администрацията призовават шуменци да се включат в инициативата. От кметството канят гражданите, директорите на училища, на институции и фирми да организират почистване на районите, където живеят, учат или работят. Дни преди светлите християнски празници да почистим нашия град и да направим по-приветливи местата, където живеем и работим, призовават от общината.

Кампанията ще обхване и селата. Ако при почистването, освен битови отпадъци има растителни и строителни, те трябва да се съберат на определените за целта терени за всяко населено място.

В Шумен желаещите да участват в кампанията могат да получат безплатни чували. В съботния ден ще бъдат организирани четири пункта за раздаване на чували:

1.от 09:00 до 10:00 часа – пред сградата на Младежкия дом

2.от 09:00 до 10:00 часа – на паркинга до магазин БулМаг в кв. „Тракия“

3.от 10:30 до 11:30 часа – на стария обръщач в кв. „Б. Българанов“, до 24 детска градина

4.от 10:30 до 11:30 часа – пред Народно читалище „Тодор Петков“ в кв. „Добруджа“

Събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет. Организацията по извозването на събраните отпадъци ще бъде осъществена от общинските предприятия „Строителство и благоустройство“, „Паркове и обредна дейност“ и „Чистота“.

Съгласно чл.7, ал.1 от Наредбата за управление на отпадъците в община Шумен почистването и поддържането на чистотата на прилежащите към сградите територии се осигурява от лицата, които експлоатират и стопанисват сградата.

Община Шумен призовава гражданите да се включат в кампанията и да бъдат съпричастни към опазването и поддържането на чистотата в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони