Лъчезащитни жилетки от Израел получиха медиците от МБАЛ "Света Анна"

Последно поколение и най-висок клас лъчезащитни жилетки ще предпазват лекарите от МБАЛ "Св. Анна" от вредните рентгенови лъчения. Дарението на стойност над 10 000 лв. бе направено от президента на "Оркид Гардънс" Офер Миретцки по инициатива на почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Той съобщи, че скоро ще бъде доставен и реанимобил за здравното заведение, което обслужва спешните травматични случаи от цяла Североизточна България. Дарителят Офер Миретцки е сред най-активните участници в международните практически семинари, които консулът организира във Варна. По негова идея предстои представител на "Св. Анна" да посети водеща израелска болница, за да се запознае с организацията и управлението на специалните звена за комуникация с дарители.

"Това е добра и утвърдена в Израел практика, която позволява на болниците да се презентират пред фирми и институции", коментира проф. Методиев. "Благодаря за този пореден жест на съпричастност към нашия екип", каза изпълнителният директор на "Св. Анна" д-р Николай Коларов. Той увери, че болницата е готова да поеме традиционния летен наплив от пациенти с различни травми, част от които са чужденци, избрали да почиват по Северното Черноморие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони