Лъчо Опълченеца луднал след самоубийство на роднина

Психичноболният Лъчезар Найденов-Опълченеца, който за пореден път в събота вечер подлуди съседи и роднини в столичния квартал Горна баня, бил съвсем нормален преди трагичната смърт на брат си. Това съобщиха пред “Труд” източници от полицията, която часове наред хаби сили, за да го укроти.

Лъчезар се разболял след самоубийството на брат си, когато бил в прогимназията, потвърдиха комшии. Баткото му се гръмнал демонстративно с пистолет в главата на улицата пред дома им. Мълвата го свързвала със силова групировка, възможно е да е бил разкаян или изплашен от арест. Малкото братче станало свидетел на кръвопролитието, което напразно се опитало да предотврати. След това Лъчезар изпаднал в безсъзнание и се умопомрачил. Майка му също понесла тежко загубата, починала и оставила Лъчезар полусирак. Двамата с баща му се опитали да продължат да живеят нормално, но не се получило. Често се карали. Синът се затворил в себе си, не споделял проблемите си.

Постепенно според психиатри бил завладян от болестна мания. Въобразявал си, че е призван да спасява хората и да освобождава България от злото. Казвал, че е заобиколен от лоши хора, заяждал се със съседи и минувачи. Агитирал за народно опълчение и така се сдобил с прякора.

Напоследът Лъчо Опълченеца започнал да се въоръжава - сдобил се с ножове, пушка и сабя. Баща му няколко пъти го водил на психиатри, настанявал го поне 10 пъти за 2 г. в клиниката в Курило. 37-годишният мъж не вярвал на диагнозата си шизофрения и често отказвал да си пие лекарствата. Заради буйства влязъл в криминалните хроники като подпалвач и хулиган.

През миналата година се барикадирал в къщата си в Горна баня и стрелял по полицаи. След принудително лечение в психиатрията бил пуснат на свобода. В събота се заключил в дома си, размахвал самурайски нож, стрелял и ранил с въздушна пушка съсед. Десетки хора били евакуирани. След преговори полицаите прибрали агресора и го завели насила в лечебно заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право