Любен Дилов-син в Бургас: Притеснително е, че новият парламент има нагон да се превърне в Народен съд

Трябва да се започне да се работи вече реално, а не само да се търси реванш и отмъщение. Това казаха на първия си брифинг в морския град, след старта на 45-о Народно събрание, бургаските депутати от ГЕРБ Любен Дилов-син, Димитър Бойчев и Ивелина Василева. Те изказаха пред журналисти впечатленията си от първите два пълни парламентарни дни, както и очакванията си за бъдещето на Народното събрание.

“Притеснително в новия парламент е, че той има нагон и реална възможност да се превърне в Народен съд. Това може да изиграе лоша шега на всички ни”, каза Любен Дилов-син.- "Парламентарната ни група е в страхотна кондиция и се чувства свободна, защото няма тази тежка необходимост да крепи мнозинство. Много е лесно и приятно да си опозиция, аз много се забавлявам от тази промяна. Мисля, че ще бъде интересен този парламент, битките трябва да са вътре в него, а не навън по улиците. От това печелят всички”, допълни Любен Дилов.

Депутатите коментираха и най-дискутираната тема в последните няколко дни за плана за възстановяване и развитие. Според Ивелина Василева демонстрация за лошата атмосфера, агресия, погазване на правила и процедури в парламента е входираният директен отказ от председателя на Народното събрание да бъде дадена думата на Томислав Дончев, за да представи плана. Още октомври месец планът е публикуван онлайн и с неговото съдържание може да се запознае всеки, каза депутатката и добави: 

"Според мен се цели не толкова дебатиране на съдържанието на плана, предложения за усъвършенстване, а по-скоро желание за някакъв реванш, израз на желанието да се докара премиера в парламента, за да може да се говори за всичко останало, но не по конкретиката на плана. Изражение на това бе отказът, даден на вицепремиерът в оставка Томислав Дончев да представи плана”, каза Ивелина Василева и припомни, че според правилна на НС всеки министър има правото да бъде изслушан и да получи думата, когато я поиска.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика