Любен Дилов-син: Очаквахме отказа на "Има такъв народ", но искахме да говорим с тях

Кадър от NOVA

По-скоро очаквахме да се случи отказа от страна на "Има такъв народ" да подкрепят проектокабинета ни. Но беше важно да говорим с тях, за да им обясним някои неща. Това коментира кандидатът за министър на туризма Любен Дилов-син по БТВ, след като партията на Станислав Трифонов отказа поканата на ГЕРБ за формиране на кабинет.

"Едва ли ще се промени нещо в позицията ни, но искахме да им кажем, че е важно да има кабинет, може да не е нашият. 160 депутати изразиха готовност да подкрепят кабинет на "Има такъв народ". Ситуацията, която е сега, има нужда от кабинет, има неща, които трябва да се свършат. Има мерки, които трябва да ги вземе работещо правителство - актуализация на бюджета, както и някои плащания - директни към средния бизнес и други. Те не могат да се направят без действащ кабинет, не може със служебен", каза Дилов-син.

Той обясни и че е много важно министърът на туризма по-скоро да помага на сектора, като е връзка между пленарната зала и туризма. "Министърът на туризма се занимава с реклама на сектора навън и насърчаване на стиковане на другите ведомства", добави Дилов. Според него има шанс да се сформира правителство, но ако се сетят всички "за какво са изпратени" в парламента.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика