Любимият музей на децата в Бургас отвори обновен, показва 3D експонати на бозайниците в Черно море

Любимият музей на децата - Природонаучният, отвори врати напълно обновен. Фасадата на сградата и всички декоративни елементи по нея са възстановени и пребоядисани. Извършена е цялостна подмяна на покрива, дренаж за защита на сградата от подпочвени води, подменена е цялостната ел. инсталация и старото осветление с енергоспестяващо. Изградена е нова пожароизвестителна инсталация за максимално предпазване на културните ценности, съхранявани във фондовете на музея. На външните стени е поставена топлоизолация, а остарялата дограма е подменена с нова.

"Днес отново сме в любимия музей на децата, но този път той е обновен и допълнен с нови витрини, експонати и предизвикателства, насочени към посетителите. В цял свят музеите са визитните картички на всеки град пред жителите и гостите му. Затова и Община Бургас веднага откликна на Регионалния исторически музей и помогна да се реализира проектът за основен ремонт на сградата - паметник на културата, която е дом на природонаучната експозиция.

Поздравявам служителите на музея, които извършиха голяма част от обновителните дейности на витрините и помещенията", сподели заместник-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Веднага след официалното откриване гостите разгледаха обновените витрини и експонатите в музея. Една от изненадите за малки и големи е новата витрина, която още от вратата привлича погледа на посетителите. В нея са разположени 3D експонати в реален размер на четирите вида бозайници, които се срещат в Черно море - афалата, муткура, черноморския делфин и тюлена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България