Любовник застрелян в гръб с карабина (обзор)

Хладнокръвен разстрел от ревност потресе петричкото село Коларово. Жертвата - 47-годишният Георги Рачков, е бил издебнат от засада и пронизан в гръб с един куршум от карабина. Полицията издирва бившия съпруг на любовницата му.

Убийството е извършено към 22,30 ч, когато Георги се прибирал вкъщи. Жена му чула оглушителния изстрел, излязла навън и мъжът издъхнал в ръцете й.

До момента няма версия, че Георги може да е застрелян заради неясни финансови отношения. Той е земеделски производител и работел като пазач към фирма „Напоителни системи”. Съпругата му е шивачка. Тя знаела, че от близо 2 години Георги има връзка с разведената Ани, която живее в Коларово с майка си. Криминалисти търсят под дърво и камък нейния бивш мъж Борислав, по прякор Матока, който е от близкото село Самуилово. Не е изключено той да е избягал през границата с Гърция или Македония още в нощта след убийството.

Матока има криминално досие, любител е на оръжията, а брат му в момента излежава присъда в Македония за контрабанда на цигари, разказаха местните хора. Бил жесток човек и побойник. Не можел да приеме развода с Ани и я тормозел да се върне при него.

Преди няколко месеца била подпалена умишлено колата на Георги и в селото се заговорило, че това е работа на Матока. Година по-рано Матока нападнал Ани и майка й на гробищата и ги пребил. Непрекъснато пращал заплашителни есемеси, че ще убие бившата си жена и любовника й. Тормозената Ани подавала жалби в полицията, но смята, че ченгетата не са я приемали сериозно. По думите й винаги когато Матока вършел някакви злодейства, преди това си осигурявал алиби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право