"Пожарникар на годината" участвал в гасенето в дома в Пловдив: Чувствам се омърсен от тази помия, която се изсипа върху мен и колегите ми

"Пожарникар на годината" е участвал в гасенето на пламъци в апартамента на бул. „Шести септември“ в Пловдив, информира БТВ. „Лично аз не съм се чувствал никога толкова унижен в съзнателния ми живот, омърсен, прокълнат и всичката тая помия, която са изсипа върху мен и колегите ми! Не мога да Ви опиша какъв ужас и гняв изпитвах по време на изпълнение на служебните си задължения и още веднъж, рискувайки живота си”, написа във „Фейсбук” Любомир Любенов.

В Четвърто РУ на МВР-Пловдив е започнато досъдебно производство във връзка с ицидента, възникнал във вторник. Огнеборци бяха обвинени в кражба на огромна сума пари - 300 хиляди евро, докато гасели пламъците.

МВР забрани на пожарникарите да говорят. Полицията е извършила обиск на огнеборците, както и на автомобилите им, пари не са открити.

От синдиката на пожарникарите заявиха, че всички в системата са възмутени.

Срокът, в който трябва да приключи проверката, е два месеца. Възможно е разследването да претърпи обрат и самите потърпевши от пожара да бъдат съдени за набеждаване в кражба.

 

 

 

 

Коментари

Задължително поле