На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Любопитни факти за поредицата „Касъл”

Телевизионният детективски сериал „Касъл“ е невероятен хит в цял свят. Нейтън Филиън е в ролята на Касъл, който е писател на криминални романи, помагащ на полицията в разследването на някои мистериозни убийства. Ако и вие, като него, обичате да решавате загадки, ще ви бъде интересно да научите няколко любопитни факта, свързани с поредицата.

Когато Стана Катич за първи път среща Филиън, тя тъкмо излиза от грим и прическа и осъзнава, че носи блуза, която е твърде дълга. Тя моли за ножица, вижда Филиън да си взема кафе, и го поздравява. Той я пита дали иска да каже няколко реплики, на което актрисата отговаря, „Не, но като стана дума за реплики (на англ. lines – линии), можеш ли да отрежеш една права линия?“ На което той отговаря „Мога да опитам.“ И скъсява блузата й. Продуцентите виждат това и тя получава ролята.

Макар че на екран между двамата герои има невероятна химия, извън снимките Нейтън Филиън и Стана Катич имат толкова сериозни проблеми с общуването, че получават препоръка да посещават терапия за двойки.

Всеки път, когато стане дума за комикси, Бекет изразява своите адмирации към труда на Франк Милър, автор на комикси. Най-вероятно това е препратка към факта, че Стана Катич, която е в ролята на Бекет, преди това участва в режисьорския дебют на Франк Милър „Spirit“

Нейтън Филиън, Джон Хуертас и Шеймъс Девър са единствените актьори, които участват във всички епизоди. Моли К. Куин отсъства от 30 епизода, следвана от Сюзън Съливан – от 27 и Стана Катич – само от два.

На 18-ти април 2016 г. ABC съобщават, че няма да продължат договора на Стана Катич за девети сезон. Тъй като Катич е любимка на феновете и тъй като е в главната женска роля, на която се дължи голяма част от успеха на сериала, реакцията на феновете е толкова негативна, че в почти безпрецедентни срокове те пренасят въпроса в социалната медия и стартират активна кампания за спиране на сериала.

Премиерата на сериала е няколко седмици преди 38-ия рожден ден на Нейтън Филиън, а последният епизод се излъчва няколко седмици след 38-ия рожден ден на Стана Катич.

Касъл прави множество препратки към Вито Корлеоне в сериала, особено когато случаят е свързан с мафиоти. Докато Бекет е единствено дете, по сценарий, Стана Катич идва от сравнително голямо семейство и е най-голямото от шест деца. В течение на сериала става ясно, че преди да започне кариера в изпълнителната власт, в желанието си да върви по стъпките на майка си, Бекет планира да стане адвокат. Всъщност Стана Катич изпълнява ролята на адвокат в телевизионния филм Sister Cities.

Докато връзката на Касъл и Бекет е чисто платонична, той се обръща към нея с нейната фамилия; след като връзката им става романтична, той започва да се обръща към нея по-често с личното й име. За разлика от него, Бекет се обръща към Касъл почти непрекъснато с фамилното му име, като само няколко пъти го нарича „Рик“ и много рядко, ако изобщо има такива случаи, го нарича „Ричард“. Макар че капитан Виктория Гейтс е жена, винаги се обръщат към нея със „сър“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.