Любо Ганев върна Братоев в националния

Георги Братоев отново е част от националния ни тим по волейбол. Разпределителят имаше различия със селекционера Силвано Пранди, но основна заслуга за връщането му в тима има Любо Ганев, който от няколко дни е начело на федерацията заедно с Данчо Лазаров.

„Говорих с него, не ми беше нужно много време да го убедя – призна Любо Ганев пред bgvolleyball.com - Радвам се, че той се вслуша и се присъедини.”

Националите се подготвят за решителната олимпийска квалификация в Берлин от 6 януари.

Отборът ще има две контроли с Египет на 31 декември и 1 януари в зала „Христо Ботев“, които ще са закрити за феновете.

„В много тежка група сме, за да излезем трябва да напрами героизъм – заяви либерото Теодор Салпаров. - Едва ли ще започнем да играем по-силно от европейското първенство. Но, когато отборът гори и иска да постигне нещо на всяка цена, може да ни помогне да се надскочим. Тренирали сме друг път по празниците. Кой луд играе контроли на Нова година? Само „фараоните“ от Египет могат да дойдат да играят срещу нас.“

Утре към "трикольорите" ще се присъедини и Цветан Соколов, който преди ден спечели Купата на Русия със „Зенит“ (Казан) след 3:0 (14, 21, 20) срещу „Зенит“ (Санкт Петербург). Така тимът на българина спечели шести пореден трофей и общо девети.

Коментари

Задължително поле