На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Любо Ганев за заложената бомба с екипировката на националите: Помогнах да потушим скандала

Скандалът за екипировката на волейболните ни национали сe потуши с посредничеството на легендата Любо Ганев, вицепрезидент на централата и БОК. В началото на седмицата БФ по волейбол заложи бомба заради неизпълнена обществена поръчка. Федерацията избра екипи на „Ерея“, представяни от „Спорт Депо“, срещу тези на „Асикс“, които се доставят от „Кей Дифужън“. Загубилите са дали близо 11 000 лева по-изгодна оферта и обявиха, че са изпратили жалба до Комисията по защита на конкуренцията.
„Имахме заседание на управителния съвет на федерацията и като последна точка се постави този въпрос – довери Ганев. – Бях в чужбина и едва в сряда разбрах какво се случва. Много отдавна съм излязъл от „Кей Дифужън“, където бях съдружник до 2011-а година. В случая те пледираха, че са прави – работят и искат да имат резултати и справедливост. Синът ми Любомир е част от „Кей Дифужън“, но не ме е информирал за жалбата до КЗК. И правилно, ако иска да има успех, фирмата трябва да е самостоятелна и да взема бизнес решения според закона без да е подвластна на емоции. Не се сърдя, че не са ме потърсили, защото първо не са длъжни и второ – успях да реагирам по най-бързия начин. Направих всичко възможно за да помогна да се разреши спора и да не пострада имиджа на любимия ми спорт. Впрочем, както винаги досега съм действал – за доброто на волейбола.“
Заседанието на управата се ръководи от президента на федерацията инж. Данчо Лазаров и на него бе поканен Красимир Гайдаров, изпълнителният директор на „Кей Дифюжън“. „Призовах ги да се разберат и да спрат скандала – каза Ганев. – Не съм присъствал на разговорите и не знам точно какво се е случило. Важното е, че след половин час се обадиха, че всичко е наред. Претенциите са оттеглени. Никой не трябва да страда, а камо ли националните отбори по волейбол.“
Години наред Ганев е обединителна фигура във волейбола. Откакто спря да играе, БФС разчита непрекъснато на него за разрешаване на всевъзможни проблеми – от този за договаряне на съвместна кандидатура с Италия за мондиала до обединение в националния отбор и преговори например с новия селекционер Силвано Пранди.
„Да, всички ме свързват с „Асикс”, което е нормално – все пак съм първото рекламно лице. – каза Ганев. – Разбрах, че представителите на японския концерн са предложили по-ниска цена, но федерацията ги е отстранила преди да се стигне до отваряне на ценовата оферта. Може би затова обжалват. Не съм страна по казуса. Нито съм участвал в комисията от Федерацията по волейбол, нито участвам във фирмата, която е пуснала жалбата, която би трябвало да спечели поръчката. Не играя волейбол от повече от 20 години и все още за мен е пришит етикета „волейболиста Любо Ганев”. Никога няма да се изтърка, но аз се занимавам приоритетно с метан. И мога да кажа с успех – неслучайно имам 6 златни медала от Пловдивския панаир заради бизнеса с метана. Всеки път, когато излизам там, казвам, че си пожелавам един ден за мен да говорят като за бизнесмена Любо Ганев, а не волейболиста Любо Ганев. Да, все още много хора ме търсят заради „Асикс”, но веднага ги препращам на колегите. За да си свързан с дадена фирма, трябва да получаваш заплата или дивиденти от нея, както и да работиш там. А при мен отдавна не е така“.
“Няма напрежение в отношенията ми с президента на волейболната федерация Данчо Лазаров или с който и да е друг член на УС – обяви Ганев. -. Поне това се видя на заседанието на управителния съвет. Аз не съм конфликтна личност и всеки го знае. Гледам над нещата и ако има някакво напрежение, винаги целя да го туширам. В управата на федерацията съм, за да помагам на волейбола и винаги съм правил това. Слава Богу, има откъде другаде да си изкарвам хляба. И стига да имат нужда от мен, винаги съм на линия. И това не са кухи фрази. Доказал съм го. Миналата година, когато бяхме домакини на световното, лично аз осигурих 1,2 милиона от общия бюджет от рекламодатели, който беше 1,3 милиона. През мен са минали всички договори и лично уговарях фирмите да ни станат партньори за каузата. През тази година съм подсигурил още 400 хиляди от януари досега. Това са хора, с които съм се срещал чрез мои лични контакти, които познавам, защото съм Любо Ганев. Други задачи нямам поставени за 2019-а и чакам дали президента на централата ще иска отново моето съдействие. Винаги съм искал националите ни да се чувстват комфортно и да мислят само за мачовете, а не за каквито и да било битовизми. Те го знаят и затова имаме чудесни отношения. Често с удоволствие съм вадил от собствения си джоб за екстри за момчетата по пътувания и състезания, а не съм искал да спечеля от маратонките им. Затова и сега ще направя пак нужното за доброто на волейбола, защото не съм забравил откъде съм тръгнал. И че за хората все още съм волейболиста Любо Ганев ”

Акцент
Все още за хората съм волейболиста Любо Ганев, а не господин бизнесмена

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.