Любо Ганев, президентът на БФ Волейбол: Братоев сам се отказа от националния

Георги Братоев сам е взел решението да се оттегли от националния отбор непосредствено преди европейската квалификация в Израел, където срещаме домакините и Австрия. Състезателят е обявил решението непосредствено след последната контрола срещу Северна Македония миналата седмица в София.
„Каза, че не се чувства на мястото си и че не може да помогне – коментира президентът на федерацията Любо Ганев. - В националния отбор има доста лишения. Трудно е. Волейболът е колективна игра и ако някой не е мотивиран, веднага се чувства от останалите. Треньорът Силвано Пранди знаеше. Казах му, че е редно Братоев да го съобщи лично. Странно е от моя страна решението му, от негова не е. Приемам го. Само най-мотивираните ще играят за България. Без значение дали са при юношите или мъжете, при девойките или жените. От тази година всеки гейм има значение. Нашата цел в Израел е да направим четири победи по 3:0 и да се класираме."
Ганев и федерацията няма да налагат наказание на Братоев. "Националният отбор е за тези, които искат да са в него - продължи легендата. -  Жоро е от опитните състезатели. Логично е младите да го гледат, а когато не дава добър пример, няма място там. Няма как да влезем в съзнанието на някого. Целите са много ясни. Още на първото събиране с отбора казах: „Ние като федерация можем да създадем всякакви условия! Първа класа в самолетите, най-хубавите хотели! Но когато сте на игрището, всичко е във вашите ръце!“ Нашата цел е да подсигурим средства, търсим партньори. И го правим. Но всичко накрая зависи от момчетата. Треньорският щаб е подбран перфектно и ние не се месим. Няма никаква драма в решението на Жоро. Приятели сме. Който е в отбора, играе първо за България. После за съотборниците, след това за феновете и най-накрая за федерацията. Цветан Соколов се прибра навръх рождения си ден от Москва. Но той пожела да се върне възможно най-скоро. Предложих да закъснее малко. Нямаше значение, че е Нова година или рожден ден. Присъствието на Ники Николов се усети осезаемо. Много съжалявам, че се контузи в предпоследния мач и затова не пътува. Само тези, които са здрави и най-добре подготвени са в тима. И аз искам сега да изляза и да играя, но не мога за съжаление. До последната топка, която забих, се забавлявах."

Коментари

Задължително поле