Любо Минчев се отказа от националния

Мъжкият национален отбор по баскетбол остана без селекционер, след като Любомир Минчев се отказа от поста. Специалистът бе начело на „лъвовете“ малко повече от 3 години, а най-успешният мач на тима под ръководството му е паметната победа над Франция в световните квалификации миналата година.

„Той сподели с мен причините, но смятам, че е редно сам да ги съобщи – заяви президентът на БФБаскетбол Георги Глушков пред bgbasket.com. - Не ми харесва отговорът, ако аз имам някаква вина, трябва да се каже. Може би трябваше още миналата година след първата фаза да подновим договора. Но тъй като отборът играеше добре, не ми минаваше през ума, че може да откаже. Момчетата искат него, познават го и работят добре.“

Така Минчев ще се съсредоточи върху работата си като треньор на елитния „Берое“, който изведе до финала за Купата на България този сезон.

Глушков призна, че е възможно новият треньор да е чужденец, но федерация държи той да не съвместява поста с работа в клубен отбор.

„Не може да направим друго, освен да търсим друг – добави президентът. - Иска ми се да е някой, който познава момчетата, защото идва важен квалификационен цикъл. Търсим, но клубните треньори трудно ще си оставят отбора.“

Коментари

Задължително поле