Любо Пенев дава Кабаков на УЕФА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев изрази възмущението си от съдийството на Георги Кабаков по време на полуфиналния реванш за Купата на България срещу "Лудогорец" (2:1). Специалистът бе изгонен в края на срещата.
Пенев есе закани да изпрати запис от срещата на УЕФА, за да покаже действията на международния арбитър. 
“Аз ще си поема наказанието, да, на моменти съм много темпераментен, но аз ги пазя и винаги ще ги защитавам срещу такива провокации. Човекът в черно е изпълнителят, а има и поръчители. Тези хора трябва да бъдат разобличени и те нямат място във футбола. Съдията нарочно подстрекаваше да бъдат контузени мои футболисти. Той искаше най-много домакините да спечелят дори повече и от играчите на съперника. Така изглеждаше особено второто полувреме. За червения картон на Турицов е написал, че му е казал “ти изтича 30 метра, за да ме апострофираш и затова имаш втори жълт картон”. Това не отговаря на истината, той бавно се приближава към групата на останалите футболисти. Лъжа е, това което е написал. Има го на видео”, каза Пенев на пресконференция днес. 
“Това не може да продължава. Аз съм загрижен за всички деца, които тренират футбол. Говоря от лична гледна точка, а не от името на ЦСКА. Посланието, което бе дадено е, че колкото и да се готвите, ще попаднете на такъв съдия, който няма да му дреме за здравето ви. Такива хора нямат работа във футбола. Домакините се разминаха само с един червен картон, а имаше още. В името на интереса и поръчителя рискуваме здравето на футболиста. Аз не мога да съм безучастен. Да реагирал съм, може да съм за жълт картон. Няма право да се гаври така.

Този човек представлява България в Европа. Това не може да продължава, това не е от вчера. Аз ще направя един запис и ще го пратя в УЕФА и ще поискам мнение от тях. Искам да ми отговорят този ли човек ви каните да свири в Европа”, каза още Пенев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ