Любо Пенев се размина с „Анортозис“

Bulgaria's national footbal team head coach Luboslav Penev is pictured prior to the World Cup 2014 qualifying football match Bulgaria vs Malta at Vassil Levski stadium in Sofia on March 22, 2013. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHIONOV / AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHIONOV

 

Бившият селекционер на България Любослав Пенев се размина с кипърския гранд „Антортозис“. Ел Голеадор е бил втори вариант пред шефовете на „синьо-белите“, които в крайна сметка се спряха на бившия наставник на тима Рони Леви.

Планът на ръководството гласял - преговори с Пенев започват при провал с израелеца, който все пак подписа договор до лятото на 2018 година.

Големият плюс на бившия треньор на ЦСКА, „Литекс“ и националния отбор е бил отличният му испански, който владее от периода в Примера дивисион като футболист. Шефовете на тима са испанци, а освен това седем от играчите на „Антортозис“ са от Иберийския полуостров. В момента кипърският гранд е осми в първенството с 8 точки от 8 кръга, а лидерът АЕК (Ларнака) е с 24.

Желанието на Любослав Пенев е да продължи кариерата си зад граница, след като в България стана шампион с „Литекс“, а преди това вкара ЦСКА в групите на Лига Европа.

Основната дестинация за бившия голмайстор на "Атлетико", „Селта“, „Компостела“ и „Валенсия“ си остава Испания, където е доказано име.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят