Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Над 5 хиляди души са заболели от грип за една седмица у нас

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Любчо Нешков: Отказът на църквата за съвместното честване в Македония е атака срещу усилията на държавата

В момента сме свидетели на спор за влияние, а не спор за името на Македония. Това обяви журналистът Любчо Нешков по БТВ относно противоречивите новини от последните дни за консенсус между Скопие и Атина за името на Република Македония.

„България няма проблем с името на Македония и въобще няма отворени въпроси след подписването на договора за добросъседство преди година“, каза журналистът.

Според него има интереси и опити за дестабилизация на региона чрез спора за името на Македония, от който зависи дали държавата ще бъде приета в Европейския съюз и НАТО.

Отказа на Българската православна църква да участват в съвместно честване с македонската църква на 1000 години от създаването на Охридската архиепископия той коментира като „атака срещу усилията на българската държава от последните 12 месеца“.

За някои хора македонският въпрос е бизнес, обяви още Любчо Нешков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Напротив Любчо, нито може да има спор за името надържавата Македония, нито може да има спор за църквата. Държавата се казва България и църквата в Охрид е българска! Прав е Синодът, че не приема поканата на „някой си” да посети своите собствени епархии???? Някой ти влязъл в къщата и те кани на гости.Това значи да признае Македонската църква за самостоятелна- а тя е част от българския диоцез.

  2. Само това им трябва на гърците, да видят отново българскии патриарх в Охрид. Ще загубят ума и дума и споразумение за името няма да има.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.