Людмил Ангелов и Веско Ешкенази с „Танго“ във Варненската опера

Забележителният музикален тандем от световния подиум Веско Ешкенази – цигулка, и Людмил Ангелов – пиано, ще направи варненската публика част от голямата общност от свои почитатели в цялата страна, с които отбелязва в национален тур 20-годишното си сценично партньорство с програма, заредена с аржентинска страст.

Двамата виртуози идват във Варна със своя последен проект „Танго“, който само два дни по-рано беше отличен като „Музикален проект на годината за 2016“ в анкетата „Музикант на Годината“ на авторитетното музикално предаване на БНР Алегро Виваче.

Концертът им в петък вечер във Варненската опера е сред най-силните акценти на Европейския музикален фестивал Варна 2017. Почитателите на двамата големи музиканти в морския град изкупиха всички билети още седмица преди събитието. В отговор на големия интерес организаторите пускат в продажба ограничен брой допълнителни места, които ще са на самата сцена.

„Танго“ е името на компактдиска на Людмил Ангелов и Веско Ешкенази, излязъл през 2015 г. и предизвикал възторжените отзиви на критика и ценители. Концертът, както и албумът, представя традициите на аржентинската музикална култура и произведения, емблематични за творчеството на големите майстори на тангото Карлос Гардел и Астор Пиацола.

Още един, финален концерт обещава блестящ празник за публиката на Европейския музикален фестивал – на 30 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център пристигат „Виртуозите на „Ла Скала“. Елитният камерен състав на един от великите оперни театри е подготвил за варненци програма от произведения на емблематични за италианската музикална култура композитори като Джоакино Росини, Гаетано Доницети, Джузепе Верди, Николо Паганини и съвременния Нино Рота. Концертът във Варна е под патронажа на Италианския културен институт София.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. По-безидейно, скучно, тромаво и дървено свирене на танго от това на Ешкенази и Ангелов отдавна не бях слушал! Пълна трагедия!!! И хората пляскат ли пляскат, защотото били чували, че те двамата били много добри! Жалка история…!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.