Людмил Стайков с дигитална версия на знаменитата си филмова трилогия "Хан Аспарух"

"Ханът и империята" дебютира пред публиката във Варна

Дигитална версия на знаменитата трилогия "Хан Аспарух" ще бъде показана за първи път на открита прожекция във варненския Фестивален и конгресен център на 14 януари. Суперпродукцията на режисьора акад. Людмил Стайков "Ханът и империята" е с нова драматургична структура и музика и звукови ефекти, а изображението е дигитализирано в 4К, за да отговаря на най-взискателните критерии за филмово разпространение.

В новия формат публиката отново ще се наслади на перфектната игра на легендарните актьори Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Йосиф Сърчаджиев, Джоко Росич, Петър Слабаков и др. "Иска ми се да вярвам, че филмът "Ханът и империята" ще впечатли и развълнува зрители от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място - с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие", споделя Людмил Стайков.

Лентата е реализирана от "Доли медия студио" и досега е показвана на две закрити прожекции в Дома на киното и в БАН. За разлика от 6-часовия оригинал, който е носител на наградите "Златна роза" и на публиката от едноименния кинофестивал във Варна, новият вариант е с продължителност 2 часа и 20 минути.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони