Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Лясковец бе домакин на Регионална кръгла маса за добри практики в социалните услуги

Снимка: община Лясковец

„Споделяне на добри практики при предоставяне на социални услуги в домашна среда” бе темата на регионална кръгла маса, която се проведе в Лясковец. Във връзка с изпълнение дейностите на проект „Независим живот в Община Лясковец – чрез комплексни услуги за социално включване”, по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, в Лясковец се събраха гости и домакини за провеждането на Регионална кръгла маса, имаща за цел да се споделят добри практики при предоставяне на почасовите социални услуги в домашна среда. С присъствието си форума уважиха представители на общините Горна Оряховица, Велико Търново, Свищов, Стражица и Павликени, както и гости от Дирекция „Бюро по труда” гр. Горна Оряховица, Дневен център за стари хора, експерти от община Лясковец, изпълнители на почасовите социални услуги и потребители на проекта.

Откриването на Регионалната кръгла маса направиха заместник-кметът на община Лясковец инж. Росица Господинова и д-р Мария Илчева – консултант европроекти и интеграция при Община Лясковец, като приветстваха участниците в форума. Ръководителят на проекта Ваня Табакова поднесе презентация на самия проект, като акцентира върху заложените и изпълнени дейности на проекта, основната му цел, периода за реализацията му и постигнатите крайни резултати. В хода на кръглата маса активно участие взеха изпълнители и потребители на проекта, които поставиха своята положителна оценка от качеството на предоставените почасови услуги. Те депозираха своето желание да продължат да работят и в бъдещи такива социални проекти.

В последвалите дискусии и обсъждания активно се включиха и представители от поканените общини, които споделиха опит и добри практики в предоставяне на социалните услуги на уязвимите и нуждаещи лица в домашна среда. Най-важно бе обсъждането работата по ПМС №137/05.07.2017 г., за осигуряване подкрепа на общините за устойчивост на предоставените социални услуги след приключване на проекта. Обсъдено беше и националното финансиране за продължение на почасовите услуги до 31.12.2017 година. В тази връзка общините, чийто проекти приключват по процедурата „Независим живот” сключват споразумения за продължаване на услугите с Агенцията за социално подпомагане.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете