Лятно училище, посветено на Левски, отвори врати в Първомай

Седмица, посветена на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, започна в читалище „Пробуда” в квартал „Дебър” на град Първомай.

По традиция всяко лято то отваря врати, за да посрещне децата, които търсят забавления и полезни занимания през ваканцията. Една седмица те ще посещават „Лятно училище“, като всеки от дните ще започва с беседа за Левски и въпрос за неговия живот.

През първия ден от лятното училище, посветено на Левски, малчуганите от Първомай гледаха мултимедийна презентация по темата, а въпросът беше кои от псевдонимите на Васил Кунчев знаят. Повечето от тях бяха чули за Апостол на свободата, Левски и Дякона, но научиха и за още от 24-те му псевдонима, между които и Джингиби (Неуловимият).

Всеки един от следващите дни на децата в читалище „Пробуда” ще започва с нещо ново, което ще се научават за Левски, а след това идва ред на различни занимания и изобретения – примерно как да се движат ритмично и да предават състояния, когато са на сцената, как да приготвят кулинарни фантазии, как да се движат като примерни колоездачи на улицата и куп други дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България