Жена загина при катастрофа на столичния бул. „Европа“, шофьорът е избягал

Иран най-вероятно ще купи танкове и самолети от Русия и Китай догодина

Перник излиза на протест заради водния режим

На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

Лятно училище със студенти от Египет се проведе в Стопанска академия

Студенти от Университета „Суецки канал“, Исмаилия (Египет) взеха участие в лятно училище по икономика и бизнес, което се проведе в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов през септември.

Програмата на лятното училище включи академични, културни и туристически активности с цел запознаване на студентите не само с академичния, но и с обществения живот в Свищов и България. През първите дни от престоя си студентите успяха да станат част от два културни дни – Ден на Египет и Ден на България, в които всяка от страните беше представeна чрез традициите, танците, обичаите и местната кухня. Културната част от лятното училище включи още и обиколка на някои от най-значимите за града места като местността „Калето“, пристанището, музея на СА и къщата-музей на Алеко Константинов и античния град „Нове“, където групата за исторически възстановки „Първи италийски легион“ (Legio I Italica), представлявана от ас. д-р Стефан Станимиров и Йордан Маринов, направи студентите съпричастни с ранната история на Свищов.

Дисциплините, включени в лятното училище, бяха изнесени от преподаватели от СА, както следва: “Current Trends in Human Resource Management” – гл. ас. д-р Ивайло Петров; “Economic Integration” – гл. ас .д-р Йордан Нейков; “Money and Currencies” – гл. ас. д-р Димитър Костов; “Starting an Entrepreneurial Initiative. An Entrepreneurial Process” – доц. д-р Искра Пантелеева; “Successful Public Speaking” – ст. преп. Венцислав Диков; “Business Communications” – доц. д-р Карина Саркисян-Дикова; “Income Convergence and Sources of Economic Growth in EU Member-States” – гл. ас .д-р Галин Стефанов; “How Brands Work” – доц. д-р Маруся Смокова.
Представители от Институт Перспективи – локална неправителствена организация, партньор на СА, изнесоха и лекция на тема „EU Youth Strategy”. Успешното завършване на лятното училище бе отбелязано с връчване на сертификати от страна на директора на Центъра за международна дейност – доц. д-р Маруся Смокова. Тя представи и възможностите за записване на магистърски програми за икономисти и неикономисти в СА за граждани на Египет.

По време на събитието студентите от Египет проведоха среща с ректора на СА – доц. д-р Иван Марчевски, на която той изрази удоволствието си да продължи успешното партньорство с Университет „Суецки канал“.
Срещата на студентите с Н.Пр. Посланика на Арабска република Египет в София бе осъществена през последния ден на техния престой в България. Студентите не скриха положителните впечатления, които Академията и градът са оставили у тях, като изразиха готовност да се запишат за обучение в магистърските програми на СА.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.