Лято, море и СПА в курорта Св. св. Константин и Елена

Най-старият ни черноморски комплекс Св. св. Константин и Елена очаква силен туристически сезон. В курорта са оптимисти за лято 2017. Средната заетост на хотелите е по-висока в сравнение с миналата година, особено от пазари, свързани със страни от ЕС като Германия, Полша, Чехия, Белгия, Холандия и др. Добрите прогнози идват и с добрите новини за хотелите от Северното Черноморие. Нискотарифните авиокомпании Wizz Air, Easyjet и Ryanair тази година предлагат полети от Варна до 9 нови важни дестинации като Лондон, Берлин, Мюнхен, Айндховен, Милано, Тел Авив. Много от хотелите в курорта вече посрещат първите летовници.

Интересът на гостите към Св. св. Константин и Елена е свързан не само с ваканция и релакс, но и с възможностите да съчетаят морето и плажа с балнеолечение, СПА и Wellness ваканция. Комбинацията море и СПА в курорта ще бъде актуална и този сезон заради природните дадености на курорта и наличието на натурални минерални извори с доказани лечебно-профилактични свойства. Водите в курорта са с наличие на хидрокарбонатни, калциеви, натриеви и магнезиеви йони, а също и от съдържанието на метасилициева киселина в колоидално състояние. Температурата им е между 43° и 51°C, а на базата на проведените проучвания водите са благоприятни за профилактиката на болести на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Подходящи са при ортопедични и травматологични състояния, гинекологични и кожни проблеми. В ком­плекса се предлагат разнообразни лечебни програми с минерална вода, а също за терапии за здраве, красота, тонизиране и релакс.

В наши дни курортът започва да се налага в Европа като целогодишна дестинация с възможност за комбиниране на ваканцията и почивката с морелечение, климатолечение, балнеология, СПА и Wellness туризъм.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.