Магистрала "Хемус" остава затворена от Правец до Витинска река

Магистрала "Хемус" ще остане затворена от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" за неопределено време, след като корозирало осветително тяло падна върху кола и уби пътуваща в нея жена.

Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасното преминаване на хората, старият път се поддържа в проходимо състояние. Дотогава водачите на леки автомобили може да използват стария път.

Товарните автомобили са пренасочени през Искърското дефиле и през АМ "Тракия" и през проходите може да се насочат към Северна България. Това заяви директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев по БНТ.

Формирана е комисия, която да провери металната конструкция. Няма период за ремонт на тунелите, тук се правят огледи и когато констатираме нужда от ремонт. През септември беше направена профилактика, тогава нямаше индикации за проблеми, посочи Златев.

По думите му никой не е целял да се стигне до такъв тежък инцидент. "Това са метални конструкции на над 30 години, имаме значителна корозия, точно затова разчитаме на експерти", заяви в заключение инж. Златев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България