Магистрала „Хемус“ остава затворена от Правец до Витинска река

Снимка: Уикипедия

Магистрала „Хемус“ ще остане затворена от пътен възел „Правец“ до пътен възел „Витинска река“ за неопределено време, след като корозирало осветително тяло падна върху кола и уби пътуваща в нея жена.

Тунелът „Ечемишка“ ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасното преминаване на хората, старият път се поддържа в проходимо състояние. Дотогава водачите на леки автомобили може да използват стария път.

Товарните автомобили са пренасочени през Искърското дефиле и през АМ „Тракия“ и през проходите може да се насочат към Северна България. Това заяви директорът на дирекция „Поддържане“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Георги Златев по БНТ.

Формирана е комисия, която да провери металната конструкция. Няма период за ремонт на тунелите, тук се правят огледи и когато констатираме нужда от ремонт. През септември беше направена профилактика, тогава нямаше индикации за проблеми, посочи Златев.

По думите му никой не е целял да се стигне до такъв тежък инцидент. „Това са метални конструкции на над 30 години, имаме значителна корозия, точно затова разчитаме на експерти“, заяви в заключение инж. Златев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.