3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Магистър по изящни изкуства е носител на общинската академична награда в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Магистърът по изящни изкуства от Великотърновския университет Симеон Живков Желев е тазгодишният носител на общинската академична награда „Осми декември”, която е на стойност 5000 евро. Отличието бе връчено от кмета на Велико Търново Даниел Панов в присъствието на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов.

Удостояването бе част от тържественото заседание в аулата на университета по случай студентския празник 8 декември. Номинацията на отличника и изявен възпитаник на ВТУ Симеон Живков Желев бе дело на Академичния съвет и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.

Снимка: Община Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново

„Предстоящият празник е чудесен повод да поздравя всички млади хора, които са избрали да завършват висшето си образование в нашия град и разбира се – и всички преподаватели.  Именно студентите превръщат Велико Търново в град, който е млад, жизнен, красив, креативен и отворен към съвременните тенденции и глобален свят. Благодарение на вас, млади хора, дори в трудни времена като днешните Старата столица е един от малкото градове в България, които могат да се похвалят с много добри социално-икономически и демографски показатели, които са генератори на растеж и развитие.

Приносът на студентите и на академичната общност в този процес е безспорен”, подчерта Даниел Панов в приветствието си. „Удостояването на изявени възпитаници на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” с общинската академична награда „Осми демември” се превърна в една добра традиция. Тя е израз на подкрепата от местната власт за успешния старт на професионалния път и кариера на младите хора”, каза още Панов.

Кметът на Велико Търново насочи вниманието на аудиторията към водещата и ключова роля, която академичната общност, студентите и техните преподаватели имат за успешното настояще на града, за добрите перспективи, потенциала и множеството възможности за бъдещето. „Празнувайте бурно, но и разумно, защото всички ние великотърновци имаме нужда от вас да продължите това, което правим за просперитета на Старата столица”, завърши Даниел Панов.

Студентската и академична общности бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете