Магията на Кръстова гора идва от Космоса

От църквата „Покров на Света Богородица“ до кръста на върха на малък хълм са разположени 12 параклиса, посветени на всеки от 12-те апостоли

Свещеното място съществува от векове като проводник на висша енергия, която лекува тялото и душата на вярващите

Минерали влияят благотворно върху здравето

Магията на Кръстова гора, където всяка година се стичат хиляди вярващи в търсене на изцерение, се дължи не само на частицата от Божия кръст, скрита там, но и на енергия от Космоса. Земята под хълма в Родопите е свещена и усилва вселенските потоци, които правят чудеса за хората много преди идването на Христос. Това разкриха ясновидци пред „Зодиак“.

В нощите на тайнство около един от дванадесетте велики християнски празници – Кръстовден, в местността, която се намира на 60 км от Пловдив, се случват чудеса, категорични са и свещениците, ставали техни свидетели.

„Манастирът „Света Троица“ на Кръстова гора е притегателен център за християните от цялата ни страна и не само. Посещаван е манастирът от много вярващи от всички православни страни. Това, което привлича хората, е Божията благодат, силата на това място, защото според църковното предание там е намерена частичка от светия кръст Христов. Тя е съхранявана в стар манастир, който е бил опожарен по време на османското робство“, разказа пред „Зодиак“ епархийският духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев.

Според гадатели с свръхестествени възможности обаче Кръстова гора е свещено място и лекува още преди идването на Исус Христос преди 2000 години. Причината се крие дълбоко под земята, където има минерали, които пречупват космическата и земната енергия и нейните лъчения стават много благотворни за човешкия живот и здраве, разясни пред „Зодиак“ маг Ивайло.

„Там хората ходят, за да се излекуват и за да им се решат проблемите. Естествено силната вяра помага в това, защото с нея стават и чудесата“, посочва той.

По думите му преди векове на същото място е имало светилище. „Говорим за древни езически храмове преди появата на Христос. Те са били молитвени, по-късно са били заличени. Дори през този период мястото е било сакрално и енергийно. Тогавашните хора са го използвали като култов комплекс и са се молили за здраве“, допълва екстрасенсът.

 

Върнатата частица за вечни времена

Въпреки че частицата от кръста остава скрита след опожаряването на църквата преди векове, тя бива възстановена. „Получихме я в дар от Националния исторически музей, тя беше донесена от Божидар Димитров и Бойко Борисов на площада в Пловдив. Оттам Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай занесе частицата на Кръстова гора и тя остана там за вечно поклонение“, каза отец Виктор.

По думите му нещото, което кара такова множество християни да се стичат в Кръстова гора, е силата на вярата, че кръстът Христов ще им помогне и ще излекува духовните и физическите им недъзи. Това именно е притегателният център, разказа той и не скри че има много случаи на чудеса с излекувани и спасени хора.

Те прииждат в манастира, откакто е възстановен през 90-те години на миналия век.

 

Сакралната земя усилва помислите

На принципа, че негативната енергия предизвиква заболяванията при човека или отклонения, когато има обратен поток на положителна енергия, хората се лекуват и се решават проблемите им. Точно това се случва в Кръстова гора.

„Както има патогенни зони с отрицателни стойности под земята на много места, така говорим и за положителни такива места. Целият хълм на Кръстова гора е осеян с минерали, които акумулират положителната енергия от вековете и тя се излъчва нагоре. И когато човек отиде с вяра, той отваря сетивата си и тази енергия минава през него. След това идва времето на Христос, и енергията става и Божия“, разкрива маг Ивайло.

Чудеса там се случват, но за да станат, човек трябва да се освободи и да има вяра, за да може да допусне това чудо да се случи.

Трябва обаче да се внимава с какви мисли човек отива на сакралното място. „Всеки човек има в себе си и добро, и зло. Ако в някой съвпад от живота си той е лош, но решава да се покае, му се дава шанс. Но ако отиде на Кръстова гора със скверна мисъл, енергията става отровна за него. Каквато мисъл имаш в главата, такава се усилва от  мястото“, предупреждава екстрасенсът.

 

Видението от 1933 г. и цар Борис III

Преданието за светостта на мястото се връща към живот през 1933 г., когато Йордан Дрянков от гоцеделчевското село Ковачевица, човек с видения, прекарал една нощ и получил прозрение за едновремешния голям манастир и частицата от кръста.

В това послание му било казано да постави тук висок метален кръст. Ясновидецът отишъл при цар Борис III, с когото се познавал лично, и му разказал всичко. Оказало се, че има още един човек, осенен от подобно прозрение - подполковник Величков.

Така през 1936 г. металният кръст бил донесен на връх Кръстов, но през 1994 г. е откраднат. По-късно е намерен. Днес на мястото на стария кръст има нов, отлят от неръждаема стомана.

17-4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл