Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

Мадлен Алгафари: Когато не ни стига любов или спокойствие, храната се явява заместител

Мадлен Алгафари

Когато не ни стига любов или спокойствие, много често храната се явява заместител, най-лесният, най-бързо достъпният и разбира се с всичките си негативни последици. Храната замества живия човек отсреща и удоволствието, дошло по един много по-естествен начин. Така психоложката Мадлен Алгафари обясни проблемите със затлъстяването и честото посягането към сладкото, особено към шоколада, предаде БТВ.

„Той съдържа фенилетиламин, едно вещество от амфетаминовата група, което действа успокояващо, същото, което мозъкът ни произвежда, когато сме влюбени.

В днешно време ядем продукти с различно качество от преди 100 години, но със сигурност затлъстяването не се дължи само на храните, които имат хормони, обясни още Мадлен Алгафари и допълни, че храната се явява най-бързото успокоително, когато сме депресивни или когато сме високо тревожни имаме нужда да хапваме повече, защото това успокоява.

Надежда Дерменджиева от Български фонд за жените открои като друга причина за затлъстяването икономическия фактор.

Заради бедността жените ядат по-некачествени продукти, които са по-евтини. По думите й  90% от хранителните разстройства са на психическа основа.

Тя допълни още, в българските училища не се възпитава спорта.

Относно тенденцията раждането да прехожда брака, Алгафари каза, че жената става много по-осъзната, по оправна, по-търсеща и по удовлетворена от себе си. Естествено, че ще има и сексистки и крайно феминистки гледни точки. Колкото повече имаме видими факти за това колко по-гъвкави и успешни са жените, толкова привържениците на противоположната теза ще се активират, допълни тя.

Мъжете с недостатъчна мъжественост са единствените, които тръгват да воюват в момента. Ако мъжът не се държи с уважение към жената, това означава, че тя не се държи с достатъчно уважение към собствената си женска енергия.

Ако жената тръгне да воюва, тя няма да бъде толкова успешна, колкото ако използва своята кротка женска сила, коментира психоложката. Тази жена, която умее това, няма никакъв проблем с мъжкия пол, нито със собственото си самочувствие, допълни Алгафари.

Във връзка със стереотипите, надежда Дерменджиева заяви, че в България много неправителствени организации подкрепят въвеждането на родителство, не на майчинство.

Идеята не е мъжете да помагат вкъщи, защото това не е длъжност на жената, а да споделят тази работа, трябва да се разчупят стереотипите кое е мъжка и кое е женска работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.