Мадуро съобщи за още арестувани наемници

Венецуелски спецчасти извършиха арестите на заподозрени участници в план за преврат.

Задържаните за опит за сваляне на президента вече са 34-ма

Американец призна участие в сговор за преврат

Правоохранителните органи на Венецуела са задържали още трима наемници, опитали да проникнат на територията на страната, съобщи президентът Николас Мадуро, предаде АФП. Така общият брой арестувани достигна 34-ма.

“Заловихме още трима наемници. Сега провеждаме щателно издирване и ще задържим всички, които са продали родината си”, отсече Мадуро. Той не разкри самоличността и националността на арестуваните. На 3 май венецуелските власти съобщиха, че са успели да предотвратят проникване от Колумбия на група наемници, които искали да извършат преврат във Венецуела и да са свалят президента. Задържани бяха и двама американски граждани. Мадуро показа по телевизията техните документи, от които става ясно, че те се казват Люк Александър Денман и Айран Бери и са бивши US военни.

По време на разпит първият признал, че заедно със съмишленици е трябвало да вземат под контрол летището в Каракас, да докарат там Мадуро и да го отведат в САЩ. Американците са обвинени в тероризъм, заговор, трафик на оръжия и участие в престъпна група.

Другите задържани са венецуелци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка