Майката на Банев с обвинение за катастрофата в Харманли

Снимка: Архив

През юли 78-годишната Мария помете "Голф" и прати водача му в болница

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема майката на Николай Банев - Мария Банева - за катастрофата от миналото лято.

През юли 78-годишната предизвика катастрофа в Харманли и прати млад мъж в болница. Банева шофирала автомобил „Ауди А6”, отнела предимство и ударила фолксвагена на младия шофьор. През 2008 г. тя отново отнема предимство и удря автобус.

Мария е обвинена за това, че на 2 юли 2018 г., в Харманли, нарушила правилата за движение (чл. 25 ал. 1 и чл. 50 ал. 1 от Закона за движение по пътищата) и по непредпазливост причинила на 20-годишен мъж средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен (престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „Б“ предл. 2 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс), съобщиха от прокуратурата.

По делото е установено, че на 2 юли обвиняемата М.Б. управлявала лек автомобил, марка „Ауди А6“ по бул. „Цар Освободител“, посока „север-юг“, като на кръстовището с ул. „Алеко Константинов“, отнела предимство на движещия се по улицата лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, шофиран от пострадалия И.И., на 20 г. След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза. М.Б. не е пострадала, се уточнява в информацията.

Досъдебното производство по случая е образувано на 2 юли 2018 г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 г., са предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на М.Б. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право