Майката на бебето, родило се на 11 800 метра надморска височина, е с постоянен адрес в Пазарджик

Майката на бебето, което се роди на борда на самолет на „Луфтханза” по време на полетLH543 на 26 юли от Богота (Колумбия) до Франкфурт на Майн, се оказа, че е с постоянна адресна регистрация в Пазарджик, похвалиха се от градската управа.

Майката на бебето, родило се на 11 800 метра надморска височина, е с постоянен адрес в Пазарджик

Малкият Николай е второ дете на 38-годишната Десислава Х., чийто постоянен адрес е в областния град, съобщиха от Община Пазарджик. Актът за раждане на Николай ще бъде съставен в българското посолство в Лондон и ще бъде изпратен за пресъставяне в общинската администрация в Пазарджик, където ще бъде издадено и оригиналното Удостоверение за раждане.

Ники се появи на бял свят  без усложнения на 26 юли в 12.37 часа (10.37 UTC), а раждането му бе асистирано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници. Бебето проплаква над Северния Атлантик, при височина на полета 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина и получава името си още там. Полет LH543 на „Луфтханза“ излита от Богота със 191 пътници на борда и каца извънредно в Манчестер със 192-ма. Над Атлантическия океан бременната българка Десислава Х. получава изненадващо контракции. Екипажът реагира незабавно. Част от пасажерите са преместени, за да се обособи отсек, в който зад завеса е създадена импровизирана родилна зала. За щастие сред пътниците има и трима лекари, които се притекли на помощ на родилката. Бебето се ражда живо и здраво. Майката решава да го кръсти Николай на името на доктора, който го изражда.

След раждането на сина ми, това е най-вълнуващият момент в живота ми, признава капитанът на полета, на сайта на немската авиокомпания „Луфтханза”. Той решава да кацне извънредно в Манчестър, за да могат Десислава и малкият Николайчо да получат нужните специализирани грижи. На изпроводяк екипажът се снима с извънредния пътник, който от 1965 г. насам е 11-ото бебе, родено на борда на самолет на „Луфтханза“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България