Майката на Мирела Демирева: Пожелавам на всички родители такова удоволствие

"Аз съм най-щастливата майка на света. Пожелавам на всички родители да изпитат такова удоволствие. Няма по-голямо щастие от това да видиш детето си на върха.", каза Майката на сребърната ни медалистка в скока на височина Мирела Демирева пред БТВ.

Валя Демирева е спринтьорка от 80-те години, представяла България и на олимпийски игри. Тя е част от българската щафета 4х100 метра, която се класира 4-а на световното първенство по лека атлетика в Рим през 1987 г. и 5-та на олимпийските игри в Сеул през 1988 г.

На въпрос дали е вярвала, че детето ѝ ще я задмине, Демирева отговори: "Да, наистина съм вярвала. Мирела е родена на 28 септември, също като Йорданка Донкова. Тогава казах, че това ще е следващата олимпийска шампионка, на майтап. Обаче тайничко съм го вярвала."

Валя и Мирела се чули тази сутрин, а първите думи на състезателката ни в скока на височина били "Мамо, успях... ама не съвсем!".

"Искаше да скочи 2 м. Мечтае да подобри нашия рекорд, на Стефка Костадинова... Мирела я боготвори", разказва Валя Демирева.

Коментари

Задължително поле