Майка и син дадоха 6750 евро на измамници

пари

Банкери спасиха и второ плащане на апашите

Възрастна жена от Монтана и синът й – бивш служител в затвор, предадоха близо 7 000 евро на телефонни измамници, убедени, че помагат на полицията да залови опасни апаши, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Двамата наивници искали да дадат на мошениците още 12 000 лева, но служителите в банката им отказали сумата и спасили част от спестяванията им.

Поредната мащабна измама в Северозапада е станала във вторник около 11 часа, когато непознат мъж се обадил на домашния телефон на 67 годишната Тотка И., представил се за полицай и поискал да помогне на МВР за арестуването на банда измамници. Мнимият полицай поръчал на пенсионерката да остави на посочено място голяма сума пари, за да бъдат заловени престъпниците с доказателства. Жената изпратила сина си – бивш служител на затвора за непълнолетни в Бойчиновци, в банка, откъдето той изтеглил 6750 евро и ги оставил в гаражна клетка. Но апашите поискали още пари и синът се опитал да изтегли втора голяма сума от банката. Служителите обаче се усъмнили и отказали плащането.

Мъжът тръгнал да тегли пари от друга банка, но междувременно се обадил на свой познат в полицията, за да попита има ли в момента акция срещу телефонни измамници. И разбрал, че самият той и майка му са измамени и обрани. По случая е образувано досъдебно производство.

Само през последния месец в област Монтана нагли „ало” апаши направиха няколко големи удара, при, които прибраха над 50 000 лева от наивни баби. Междувременно полицията в Берковица залови „мулето” на група измамници, които в края на ноември миналата година взеха 1820 лева от 85 годишна жена с лъжата, че дъщеря й е ранена при взрив на газова бутилка и предстои скъпа операция. За измамата е арестуван Ангел Д. /26 г./ от Добрич. Той е направил пълни самопризнания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони