Майка и син са летовниците, които кацнаха с парашут на дърво край "Каваците"

Снимка: Архив

Викали за помощ, полицай от Пловдив ги спасил

Двамата летовници, които се разминаха на косъм със сериозен инцидент с парашут край "Каваците" , са майка на 40 години и 14-годишният й син.

Двамата се издигнали с парашут над морето близо до комплекс "Грийн лайф", но силният вятър ги подел и ги метнал в короната на дърво край култовия къмпинг и плаж. Освен вятъра, причина за неочаквания край на полета станало и скъсване на повдигащото въже, казаха от ОД на МВР.

"Въжето на лодката се заплете и силният вятър ни запрати в дървото. Започнахме да викаме за помощ, но кой да ни чуе от това мвясто", разказа майката пред униформени. Внезапно се появил мъж, който видял "крушенците". Той се представил за полицай Константинов от Пловдивското Първо РПУ и ги свалил от дървото.

Майката и синът живеят в чужбина, разминали са се само с охлузни рани, каза пред "Труд" говорителката на ОД на МВР Цвети Рандева.

Парасейлингът е атракция, при която моторна лодка тегли парашут. Той може да се издигне до 150 метра над земята. За вчера обаче имаше предупреждение за много силен вятър, не е трябвало да качват туристи, казаха рибари.

Коментари

Задължително поле