Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Aварирал ТИР край Драгоман запуши пътя за Калотина

166 снегорина чистят софийските улици

Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

$ 70 млн. награда за откриването на малайзийския самолет МН370 Тексаска компания възобновява търсенето на изчезналия боинг

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Майка спаси сина си от пристъпи на аресивна мигрена с хляб

Снимка: Pixabay

Майка спаси здравето на детето си с хляб. Необикновената история на Ваня Гошева започва когато Калоян е на 2 и половина години. „Синът ми се събуди от следобеден сън. Заболя го главата, започна да повръща, имаше тремори. Това се повтори се и се потрети. На 6 години вече имаше пристъпи на две седмици”, споделя Ваня пред БТВ.

Диагнозата на лекарите е била агресивна мигрена, близко до епилепсия. Предложението им – агресивна и увреждаща имунната система кортикостероидна терапия.

Ваня отказва и започва да търси начин да подобри състоянието му с по-добро хранене и терапии.

Случайно, правейки хляб с квас, тя открива необичайния му ефект. Калоян спира пристъпите. „Разбрах, че е от хляба, съвсем случайно. Според някои доктори няма как да е така, но според други разбрахаме, че дрождите в маята увреждат храносмилателната система”, коментира тя.

Ваня споделя, че един хляб се прави 24 часа.

Личната й кауза вече е и неин малък бизнес, а „живият хляб” помага и на други. Самата тя споделя за още един случай на дете с пристъпи и друг на дете с аутизъм. И двете показват напредък и подобряване при приемането на хляб с ферментация.

В момента бизнесът на Ваня снабдява две детски градини в Банкя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.