Майкъл Джей Фокс натъжи феновете си

Актьорът все по-трудно се бори с болестта на Паркинсон

Актьорът Майкъл Джей Фокс беше сниман в Лондон и въпреки болестта на Паркинсон, с която се бори от години, той с радост поздрави фотографите. Тъжните снимки на актьора, когото всички помнят като пълен с енергия от „Завръщане в бъдещето“, трогнаха всеки, който ги видя.

Майкъл проявява симптоми на ранна поява на болестта на Паркинсон още през 1991 г. на снимачната площадка на филма "Док Холивуд" и лекарите му казват, че след няколко години вече няма да може да работи.

След диагностицирането актьорът започва да пие много и изпада в депресия, но в крайна сметка решава да потърси помощ, изтрезнява и публично разкрива състоянието си през 1998 г. За това защо е крил болестта на Паркинсон толкова много години, Майкъл казва: „Не знаех какво ще направи с мен, как ще се прояви. Не знаех какво да очаквам и никой не можеше да ми каже какво ми предстои.“

Миналата година той пусна документален филм за Apple TV+ посветен на кариерата и живота си с болестта. Част от лентата, която натъжи мнозина, е сцената, в която Майкъл описва в детайли сърцераздирателния момент, когато разкрива диагнозата на съпругата си Трейси. „Съобщих новината на Трейси и тя ми прошепна: „В здраве и болест“. Той добави, че никой извън семейството му не е знаел за диагнозата и че е пиел хапчета, за да прикрие симптомите си.

„При интервютата си не съм имал никога проблеми с Паркинсоновите синдроми, защото взимах мерки да изгълтам достатъчно Синемет, понякога дори прекалено много. За мен това беше по-добрият вариант. Така не изглеждах като във всекидневния си живот. Много паркинсоници ми казват: „Вземаш прекалено много лекарства“. Отговарям им: „Седни ти срещу Лари Кинг, да те видя няма ли да вземеш“, споделя актьорът.

Откакто е диагностициран, Майкъл работи неуморно, за да набира средства в опит да намери лек за болестта на Паркинсон. Той създава фондацията на свое име, за да подпомага изследователските усилия.

„Разбрах, че трябва да го взема на сериозно и да го превърна в нещо, което засяга и други хора“, казва той в интервю. „Имам болестта на Паркинсон, боря се с нея. Трудно е, дразнещо е, малко повече от дразнещо, но за някои хора наистина може да бъде опустошително“, добавя актьорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес