Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Майкъл Джексън аха да се сдобие с имот в Несебър

Вносителят и обектът на гениалния проект не са вече между живите

През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър Димитър Янков внесъл докладна записка Несебър да дари имот на Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е черноморският ни град... ?
През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър Димитър Янков внесъл докладна записка Несебър да дари имот на Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е черноморският ни град… ?

Несебър, градът държава, най- красивият роден полуостров, щеше да блести още повече, ако една идея беше се осъществила. Тук можеше да построи свое имение самият Майкъл Джексън. Редом с Джако можеше да бъдат имотите на Лиз Тейлър, Мадона, а морето да се плиска романтично и пред резиденция на Владимир Путин. Можеше. Но една нелепа смърт обърка плановете на несебърските общински съветници и осуети идеите им.

“Можеше днес да сме като Сен Тропе, или като Лазурния бряг, но какво да се прави – малшанс”, говорят и до днес жителите на живописния полуостров Несебър. И разказват историята.

През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър – Димитър Янков, внесъл докладна записка до колегите си. В нея той предлагал Несебър да дари имот на… Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е Несебър?

Ето така известният и любим в цял свят певец ще направи луда реклама на града ни, клатели доволно глави местните депутати.

несебър

Общинарите даже се надявали, че широкото отразяване в медиите на предложението им да дарят безплатен парцел на Майкъл Джексън ще доведе до отговор от страна на Джако. Чакали цяла година – дали няма да им се обади с писмо. След като нищо такова не се случило, заловили се сами да пишат послание до легендата.

Но трагичен развой прекършил мечтите им.

За съжаление Димитър Янков, ключовата фигура в Несебър по това време, бе покосен от куршум през 2007 г. в Бургас, на улица “Гладстон”. Според разследващите убиецът му бил висок млад мъж, облечен в анцуг, носел шапка с козирка.

Изстрелите били произведени през стъклото на автомобила на Янков – “Порше Кайен”.
Само няколко дни преди това той се върнал от Израел, където бил на екскурзия с несебърските съветници. Колегите му, както и всички останали, били потресени от загубата на Янков, който не само имал интересни идеи за развитието на туризма, а се грижел за комфорта им. Преди време пак по негова инициатива общинарите се разходили до Япония.

Досега убийството му не е разкрито. Майкъл Джексън също вече е покойник.
Несебър е достатъчно привлекателна дестинация, и ако Джако бе приел предложението да си построи примерно вила на нашето море, щеше да е още по- прочута, коментират местните жители.

Те си спомнят, че освен поканата към Майкъл Джексън, за да направи реклама на туризма тук, са били спрягани и имената на Елизабет Тейлър и Мадона. Приблизително по същото време се разнесъл и друг слух – че Владимир Путин проявява интерес и може да си построи резиденция в Новия град.

Иначе в Несебър през последните 10 години са идвали много звезди и известни личности, сред които например Вселенския патриарх, певицата Ищар и др.

Звезди на полуострова винаги е имало и ще има, но историята с Майкъл Джексън си остава несбъдната мечта за жителите на Несебър.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сега си имаме мигранти, те са нашите звезди. Част от тях без да са звезди стават звезди за 24часа, като този от клуб” Рейна”

Отговорете