Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Майкъл Джексън аха да се сдобие с имот в Несебър

Вносителят и обектът на гениалния проект не са вече между живите

През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър Димитър Янков внесъл докладна записка Несебър да дари имот на Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е черноморският ни град... ?
През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър Димитър Янков внесъл докладна записка Несебър да дари имот на Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е черноморският ни град… ?

Несебър, градът държава, най- красивият роден полуостров, щеше да блести още повече, ако една идея беше се осъществила. Тук можеше да построи свое имение самият Майкъл Джексън. Редом с Джако можеше да бъдат имотите на Лиз Тейлър, Мадона, а морето да се плиска романтично и пред резиденция на Владимир Путин. Можеше. Но една нелепа смърт обърка плановете на несебърските общински съветници и осуети идеите им.

“Можеше днес да сме като Сен Тропе, или като Лазурния бряг, но какво да се прави – малшанс”, говорят и до днес жителите на живописния полуостров Несебър. И разказват историята.

През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър – Димитър Янков, внесъл докладна записка до колегите си. В нея той предлагал Несебър да дари имот на… Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е Несебър?

Ето така известният и любим в цял свят певец ще направи луда реклама на града ни, клатели доволно глави местните депутати.

несебър

Общинарите даже се надявали, че широкото отразяване в медиите на предложението им да дарят безплатен парцел на Майкъл Джексън ще доведе до отговор от страна на Джако. Чакали цяла година – дали няма да им се обади с писмо. След като нищо такова не се случило, заловили се сами да пишат послание до легендата.

Но трагичен развой прекършил мечтите им.

За съжаление Димитър Янков, ключовата фигура в Несебър по това време, бе покосен от куршум през 2007 г. в Бургас, на улица “Гладстон”. Според разследващите убиецът му бил висок млад мъж, облечен в анцуг, носел шапка с козирка.

Изстрелите били произведени през стъклото на автомобила на Янков – “Порше Кайен”.
Само няколко дни преди това той се върнал от Израел, където бил на екскурзия с несебърските съветници. Колегите му, както и всички останали, били потресени от загубата на Янков, който не само имал интересни идеи за развитието на туризма, а се грижел за комфорта им. Преди време пак по негова инициатива общинарите се разходили до Япония.

Досега убийството му не е разкрито. Майкъл Джексън също вече е покойник.
Несебър е достатъчно привлекателна дестинация, и ако Джако бе приел предложението да си построи примерно вила на нашето море, щеше да е още по- прочута, коментират местните жители.

Те си спомнят, че освен поканата към Майкъл Джексън, за да направи реклама на туризма тук, са били спрягани и имената на Елизабет Тейлър и Мадона. Приблизително по същото време се разнесъл и друг слух – че Владимир Путин проявява интерес и може да си построи резиденция в Новия град.

Иначе в Несебър през последните 10 години са идвали много звезди и известни личности, сред които например Вселенския патриарх, певицата Ищар и др.

Звезди на полуострова винаги е имало и ще има, но историята с Майкъл Джексън си остава несбъдната мечта за жителите на Несебър.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сега си имаме мигранти, те са нашите звезди. Част от тях без да са звезди стават звезди за 24часа, като този от клуб“ Рейна“

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.