Майкъл Джексън аха да се сдобие с имот в Несебър

Вносителят и обектът на гениалния проект не са вече между живите

Несебър, градът държава, най- красивият роден полуостров, щеше да блести още повече, ако една идея беше се осъществила. Тук можеше да построи свое имение самият Майкъл Джексън. Редом с Джако можеше да бъдат имотите на Лиз Тейлър, Мадона, а морето да се плиска романтично и пред резиденция на Владимир Путин. Можеше. Но една нелепа смърт обърка плановете на несебърските общински съветници и осуети идеите им.

“Можеше днес да сме като Сен Тропе, или като Лазурния бряг, но какво да се прави - малшанс”, говорят и до днес жителите на живописния полуостров Несебър. И разказват историята.

През 2006 г. тогавашният председател на местния парламент в Несебър - Димитър Янков, внесъл докладна записка до колегите си. В нея той предлагал Несебър да дари имот на... Майкъл Джексън. Някъде изтекло, че звездата си търси имот в Европа. И защо това място да не е Несебър?

Ето така известният и любим в цял свят певец ще направи луда реклама на града ни, клатели доволно глави местните депутати.

несебър

Общинарите даже се надявали, че широкото отразяване в медиите на предложението им да дарят безплатен парцел на Майкъл Джексън ще доведе до отговор от страна на Джако. Чакали цяла година - дали няма да им се обади с писмо. След като нищо такова не се случило, заловили се сами да пишат послание до легендата.

Но трагичен развой прекършил мечтите им.

За съжаление Димитър Янков, ключовата фигура в Несебър по това време, бе покосен от куршум през 2007 г. в Бургас, на улица “Гладстон”. Според разследващите убиецът му бил висок млад мъж, облечен в анцуг, носел шапка с козирка.

Изстрелите били произведени през стъклото на автомобила на Янков - “Порше Кайен”.

Само няколко дни преди това той се върнал от Израел, където бил на екскурзия с несебърските съветници. Колегите му, както и всички останали, били потресени от загубата на Янков, който не само имал интересни идеи за развитието на туризма, а се грижел за комфорта им. Преди време пак по негова инициатива общинарите се разходили до Япония.

Досега убийството му не е разкрито. Майкъл Джексън също вече е покойник.

Несебър е достатъчно привлекателна дестинация, и ако Джако бе приел предложението да си построи примерно вила на нашето море, щеше да е още по- прочута, коментират местните жители.

Те си спомнят, че освен поканата към Майкъл Джексън, за да направи реклама на туризма тук, са били спрягани и имената на Елизабет Тейлър и Мадона. Приблизително по същото време се разнесъл и друг слух - че Владимир Путин проявява интерес и може да си построи резиденция в Новия град.

Иначе в Несебър през последните 10 години са идвали много звезди и известни личности, сред които например Вселенския патриарх, певицата Ищар и др.

Звезди на полуострова винаги е имало и ще има, но историята с Майкъл Джексън си остава несбъдната мечта за жителите на Несебър.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица