Майкъл Помпео: Министърът на отбраната на Венецуела не е вече така решен да се откаже от Мадуро

Министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес, председателят на Върховния съд Мишел Морено и ръководителят на президентската гвардия Иван Ернандес, вече не са толкова категорични, както заявиха, че са готови да откажат подкрепата на президента на Боливарската република Николас Мадуро. Това бе признато от държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео в интервю за телевизия NBC, чийто текст бе разпространен в сряда от Държавния департамент и цитиран от TACC.

Според Помпео ситуацията във Венецуела е "определено много променлива". "<...> Министърът на отбраната, председателят на Върховния съд Морено и ръководителят на президентската гвардия - всички дадоха ясно да се разбере, че са готови да напуснат Мадуро. Те го заявиха съвсем ясно на членовете на опозицията, така каза тогава Помпео в интервю, излъчено на 30 април.

Държавният секретар изрази надежда, че когато "прахът се уталожи, те (Лопес, Морено и Ернандес – бел. ред.) ще изпълнят задълженията си към опозицията и ще разберат, че дните на Мадуро са преброени и да останат с него, не е най-доброто решение."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят