Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Канада и Япония подписаха споразумение за военно сътрудничество

В Парагвай гласуват за президент, парламент и губернатори

Турският президент призова за мир с Гърция

Майстори по домовете обират пенсионери

7200 лв. измъкнаха “находчивци” в Шумен

Мним чистач на улуци и друг специалист по миене на прозорци обраха две жилища в Шумен и близкото село Мараш за ден. Доверчивите жертви са подали сигнал до полицията в понеделник, че са им били отмъкнати общо 7200 лв. Криминалисти от полицейското управление в Шумен работят по установяване на извършители на домови кражби, станали по идентичен начин след уговорка за извършена услуга.

В село Мараш неизвестният все още “майстор” предложил на 68-годишна жена да й почисти улуците на покрива преди зимата. Жената влязла в дома си да плати. Малко след това установила, че от шкафа, от който взела парите, липсвали 500 лева.

Шуменка на 83 г. пък, приела непознат да й почисти прозорците на апартамента отвън. Семейството живеело на висок етаж на бул.”Велики Преслав” и вече трудно се справяли с хигиената. Жената поканила мъжа в жилището и слязла в мазата, за да изнесе стълба и парцал. Без да иска, го заключила в стаята и там “гостът” престоял един час. Имал е достатъчно време да намери спестяванията. Съпругът на пенсионерката изобщо не знаел за уговорката и като видял, че холът е заключен, завъртял ключа. Така чистачът на прозорци се измъкнал незабелязано, а пенсионерите установили, че им липсват 6 700 лв. По двата случая са започнати досъдебни производства, жертвите дават различни описания на извършителите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.