Македония влезе в предизборна кампания

От днес Македония официално навлезе в предизборна кампания. През следващите 20 дни партиите ще провеждат митинги и ще се опитат да посетят колкото могат повече места в страната, предава Balkan Insight.

Управляващата ВМРО-ДПМНЕ на бившия министър-председател Никола Груевски и нейните партньори от Демократичният съюз за интеграция, засега пазят в тайна слоганите си за предизборната надпревара.

ВМРО-ДПМНЕ планира да проведе първия си митинг в Охрид, откъдето традиционно партията започва своите кампании. Докато Демократичният съюз за интеграция ще постави началото на предизборната агитация в община Липково.

Груевски, който дойде на власт през 2006 г. и чието правителство беше разтърсено в началото на 2015 г. заради скандала за незаконно подслушване на хиляди граждани, ще се бори за нов мандат. Той твърди, че неговият кабинет е допринесъл за развитието на икономиката и е подобрил благосъстоянието на обикновените македонци, въпреки политическата криза, която според Груевски е била предизвикана от опозицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа