Македонският епископ Яков: За страната ни ще бъде чест да бъде посетена от патриарх Неофит

Македонският епископ Яков, който лети с българската правителствена делегация до Светите земи за вземането на Благодатния огън, заяви, че за Македония ще бъде изключително приятно да бъде посетена от българския патриарх Неофит, предава БГНЕС.

„Това, което се случва през последните години е доказателство за една нелицемерна, за една братска любов и показва, че Христос наистина възкръсна“, заяви епископ Яков. Той не пропусна да благодари от името на Македонската православна църква-Охридска архиепископи на Българската православна църква за братската обич.

На въпрос дали можем да очакваме скорошно посещение на българския патриарх Неофит в Република Северна Македония като част от усилията за задълбочаване на връзките, епископ Яков каза: „Патриархът и Светият синод би трябвало да знаят. На нас ще ни бъде приятно и огромен благослов за нашата Църква и нашият народ“.

Епископ Яков от летище София пожела на двата народа Христос воскресе! Старозагорският митрополит Киприан допълни да има пасхална радост и възкръсналият Господ Исус Христос да ни закриля, помага, да ни дава сили, за да можем в единно братско православие да пребъдваме сега и навеки!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България