Македонският президент е благодарил на Борисов за подкрепата на България

Снимка: Архив

Тази нощ България се върна много мощно на Балканите заради разговорите, които номинираният за премиер по тяхна инициатива. Това коментира пред БТВ собственикът на агенция БГНЕС Любчо Нешков.

От македонска страна са дошли обяснения какво точно се случва в Скопие и благодарност за ясната позиция на нашата страна. Борисов е призовал за успокояване на страстите и зачитане на демократичните принципи.

„България не се намесва във вътрешните работи на Македония, общува с всички участници в политическия сблъсък, това откроява България за пореден път на Балканите”, коментира Нешков, като посочи, че в Албания Еди Рама е отправил инструкции към своя вътрешен министър, а в Сърбия Александър Вучич е обявил, че „това не е само македонска работа”.

Нешков посочи, че към момента президентът Георге Иванов е единствената легитимна институция и е нормално да има централна роля за намаляване на напрежението. Според него Зоран Заев трябва да дойде на организираните днес политически консултации, защото не може в единия момент да иска мандат от държавния глава, а в другия – да твърди, че той няма легитимност.

Според Любчо Нешков ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ трябва да намерят път към общо управление със 100 от общо 120 депутати – със сегашните си лидери или с нови, които не са толкова обременени от междуличностни конфликти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България