Спецсъдът отказа да прекрати делото срещу Москов за турските ваксини Защитата иска премиерът Борисов да бъде разпитан като свидетел

Нено Димов: Не мога да разбера защо казусът „Пирин” е интересен, имаме по-важни проблеми

Франция и Германия искат мигрантите да бъдат връщани в първите държави от ЕС, в които са влезли

Лиляна Павлова: България е с променен имидж

Еврокомисарят по миграцията: Миграционният натиск на Западните Балкани нараства

България и Словакия: ЕС да отчете интересите на всяка държава при приемането на пакета “Мобилност”

Български камиони протестират в Брюксел Търсят подкрепа от превозвачите в Полша, Унгария, Чехия и Румъния

БАН отговори на НИМХ: Разпространявате неверни твърдения

Бисер Петков: Работещите текстове от закона на омбудсмана за личната помощ ще влязат в новия Закон за социалните услуги

Радосвет Радев е новият изпълнителен председател на Българска стопанска камара

Шок за Бразилия: Неймар напусна контузен тренировка

Турция се разсърди на САЩ заради спряната сделка за Ф-35

Забраниха на мандрите да правят сирене с палма (обзор) До месец преработвателите трябва да решат дали ще правят истински продукти

Испанските фенове гласуват друг да пази срещу Иран

Пол Маккартни отиде да разгледа инсталацията “Мастаба” на Кристо

Македонски вестник призовава Гърция и България да се разберат от чия история крадат

Факсимиле: "Дневник"

Как така ние крадем, а гърците не крадат българската история, пише в днешния си брой македонския вестник. “Дневник”, като изтъква, че двете страни членки на ЕС не могат да се разберат чии са македонците. Българските държавни ръководители през последните два дни не реагираха на изявлението на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, че “Македония е гръцка”, направено на честване във Воден, пише вестникът.

Ежедневникът отбелязва, че мълчанието на властите в София на серия изявления на гръцки държавни представители за “гръцкия характер на Македония”, или че “кръстникът е избрал грешно име за Република Македония” е станало вече традиция. Подобно отношение е учудващо, защото в българските политически, научни и други кръгове има единно мнение, че населението, което живее в Егейска Македония, е с български етнически характер, както и населението в Република Македония, за което се изнася тезата “един български народ в две държави”.

Българските функционери, особено актуалният президент Росен Плевнелиев, отбелязва “Дневник”, изисват Скопие да обяви, че краде от българската история. Изданието твърди, че на скорошна среща между Плевнелиев и Георге Иванов в Белград, българският президент поискал от колегата си от Скопие “да се спре с манипулацията и идеологизирането в македонската история”.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

  1. Македонец -да, но езикът ти е български! Справка: Ванче Михайлов. Рязал е глави войводата за това нещо.

  2. Историята на Македония всеки може да я получи с SMS срещу заплащане. По-старите модели получават два SMS-а, поради недостатъчен капацитет. Съвсем скоро ще бъде издадена на формат А4 в размер на 1 печатна страница. Сега обмислят каква да е рисунката, която да заеме оставащите 2/3-ти от листа.

  3. За всичко е виновно турското робство.Вижте къде беше България до преди падането ни под робството.Още берем свръхгорчивите плодове на злите азиатски главорези.За това мразя турците и всичко турско така фанатично.До 14 век не е имало дори една джамия,а вижте сега-на първо място в Европа по техния брой сме сега.Македония,за която умряха толкова много прославени герои и неизвестни обикновени хора-вижте как ни се отблагодарява сега!

  4. GR progoni hiliadi bulgari ot Grucka Makedonia – 1913, 1918, 1922, 1948 . Slushaite pesenta na Lyubka Rondova- Belomorie

  5. Северино, прав си за турското робство ,но за македония са виновни БКП и по специално Георги Димитров ,които изкуствено създават македония и македонския език ,който пък е създаден от правописните грешки на българския език…

  6. Статията на македонския вестник “Дневник” е некадърно скалъпена манипулация, предназначена за малоумници. Павлопулос бил рекъл, а ние не сме реагирали. Ама когато гърците говорят за Македония, те имат предвид не цялата историческата област, а своята част от нея, която се води административна област. Тази част, съгласно вече неколко международни договора е част от гръцката държава и част от ЕС. Според последните преброявания там живеят 2.4 млн жители от които повече от 80 % са се декларирали като гърци. “Бракята” македонци я искат гръцка Македония от Костур до Ксанти и българска Македония – Благоевградски окръг, и си мислят, че с бой и терор могат да накарат гърци и българи да се пишат македонци. Кой сака граници да меньува, той сака война, скопски мекерета. Ако го сакате, ке си го получите, гюбрета!

  7. Ostavete na maketata barem edno za dusha bre.
    Zapaziha si bulgarskia ezik, pravoslavieto, v lichnosten plan se razbirame idealno, istoriata si e nasha i tehna. Vizhte stho ni storiha i gurci i turci? A novata polit-evro-mafia ni kroi novi granici!!!

  8. И българите са прави и гърСите също. Половината време от историята на света област Македония е била гръцка а другата половина българска. Истинските македонци ги търсете в земите на бивша Персия. А за тези сега, дето си мислят, че дядо им е бил в армията на Александър Велики, много здраве и по-големи пометниСи да построят. Поли кала.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.