Макмастър: Путин и Тръмп положиха началото на съвместната работа на Русия и САЩ по основни проблеми

Преговорите между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп, в рамките на срещата на Г 20 в Хамбург, положиха началото на съвместната работа на Русия и САЩ по основни проблеми от международния дневен ред. Изявлението бе направено от съветника на Тръмп по националната сигурност Хърбърт Макмастър пред журналисти, предаде БНР.

"Никакви проблеми не бяха решени. Никой не очакваше на тази среща да бъдат решени някакви проблеми. Но тя стана начало на диалога по определен набор от сложни въпроси, над които започваме да работим заедно", каза Макмастър.

Сред въпросите, които са обсъдили двамата президенти, Хърбърт посочи преди всичко регулирането на ситуацията в Сирия и гарантирането на сигурността в киберпространството, необходимо за гарантиране на защитата на избирателната система в САЩ, Европа и други региони.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин пък заяви, че Путин и Тръмп са постигнали договореност, че ще започне създаването на група за киберпространство, за да работят заедно по киберсигурността.

Според "Ню Йорк Таймс", който се позовава на представител на Белия дом, Тръмп и Путин са спорили на срещата си 40 минути относно предполагаемата руската намеса в американските избори и накрая Тръмп е заявил на руския си колега, че е време да се премине към нещо друго.

Бившият лидер на СССР Михаил Горбачов сравни срещата на Владимир Путин с Доналд Тръмп, състояла се в Хамбург в рамките на Г-20, със своята среща с Роналд Рейгън. Това сравнение Горбачов направи в интервю, качено в италианския информационен портал "Глобалист".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия