Енджи Касабие се върна на работа ден след раждането на сина си

Позиция на „Нове Холдинг“ за срещата на Васил Божков с фенове на „Левски“

Мюзикълът „Зех ть, Радке! Зех ть!” се завръща на великотърновска сцена Само за три месеца след премиерата представленията са аплодирани от 4000 зрители, а приходите от билети възлизат на 39 000 лева

Премиерът Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа от Галиче Обещаха му законови промени и по-строг контрол над мерките за неотклонение

Изпращачът и получателят на боклука в Бургас и Варна са едни и същи

Мъж намушка седем пъти майка си в гърба Жената е с опасност за живота

Прокуратурата показа видеозаписи на човек, евентуално съпричастен към отравяне на Гебрев ФБР ще установява самоличността му

Бар Рафаели стана майка за 3-ти път

Брад и Дженифър показаха близост на наградите на Актьорската гилдия (СНИМКИ)

Прокуратурата проверява дома за лица с деменция в Пловдив

Казусът „Дунарит“ отново влиза в съда Ще защити ли Русенският окръжен съд интересите на държавата

Сигнали за бомби в над 100 училища, детски градини и молове в Москва

„Царевград Търнов“ с 12,3% ръст на организираните туристически посещения за година Общинската туристическа агенция си е партнирала с над 85 български и чуждестранни оператори

Хванаха мъж от Благоевград да шофира с 2.33 промила алкохол

Премиерът Борисов: Бог да прости Благовест Сендов – ерудиран учен и политик

Макрон: Подкрепям волята на Борисов България да бъде приета в еврозоната

Ще подкрепя волята на Бойко Борисов България да бъде приета в приемната на еврозоната. Това каза президентът на Франция Еманюел Макрон на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов след срещата им в Евксиноград.

„Много благодаря, скъпи Бойко. Искам да кажа, че ако съм тук днес, то е защото не само че Бойко Борисов бе първият европейски лидер, който приех във Франция, но също така защото той е мой приятел. Благодаря му за поканата, която отправи към мен. Имал съм вече възможност да преценя в каква голяма степен той се ангажира с пълното участие на България в ЕС и с решенията, които ще се вземат. В двустранен план говорихме по много теми, свързани с образованието, преподаването на френски език, сътрудничеството ни в промишлеността, отбраната, сигурността. Искам да заявя споделената ни воля за осъществяването на партньорства в рамките на споразуменията, които ще бъдат подписани, така че да се създадат много работни места“, каза Макрон.

„По европейските теми, волята на България и на министър-председателя е България да бъде пълноправен член на ЕС. Такава е и волята на Франция. Първата последица е, че до края на октомври ще постигнем споразумение относно реформата за командированите работници. Министър-председателят ми каза колко му е било трудно да намери работници за обществения транспорт в България“, допълни той. Според него командироването на работници освен, че не е добро за европейския проект, не е добро и за работниците.

„Постигаме волята да се ограничим във времето и за една и съща страна, за една и съща работа да се получава една и съща заплата. Когато имаме френски работодатели, които наемат българските работници и им заплащат по български цени във Франция – не, не съм съгласен“, допълни Макрон.

„Второто споразумение е свързано с превръщането на България в пълноправен партньор. Ще подкрепя волята на Бойко Борисов България да бъде приета в приемната на еврозоната.
Трябва да сложим край на границата между Изтока и Запада, а България да се бори за по-силна интеграция в икономиката и финансите“, каза още Еманюел Макрон.

Пресконференцията освен от телевизии се предава и на фейсбукстените на Борисов и Макрон.

Пресконференция с френския президент Emmanuel Macron

Публикувахте от Бойко Борисов в 25 август 2017 г.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. – …и какво ще правим там (…в чакалнята), попитала едната фейсбукстена другата? – там не беше ли само за богатите от законно богатите бели държави?
    – казва ли ти някой…, отговорила другата фейсбукстена.

  2. Абе то добре ама,…Холандия и Финландия дали знаят за твърдата френска подкрепа?Всъщност на геронтофила, може би беше по-правилно да му се обясни,да не ламти за осигуровките,за да не открием пък ние вредна плесен във френските сирена.А пък вноса на холандските цветарници и финландските Нокии- срещу членството.Нашите пак се наведоха май…..

  3. от този палячо нищо не зависи ! ЕС се командва от лудата бабичка Меркел чрез нейния прокси – Юнкер… лично аз бих умрял от срам, ако ме видят някъде с онова плашило Бриджит /дори и в качеството й на „биринджи ханъм“/…

  4. Браво!!! Айде България в чакалнята на еврозоната!! Браво на Борисов, това е политика без да даваш никой не ти дава така се прави политиката е компромис, а не само да казваш всичко си е за мен както правят егоистите. Да, Германия е мощтна икономика, но хора не забравяйте Франция държи бутона на ядрените детонатори. Т.е. правилата се поставят от де факто суверените държави! Айде конгратулейшън. Вътре в чакалнята сме..

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.